Øjenlæge hvornår og hvorfor?

Hos Brilleklinikken henviser vi altid børn under 13 år til øjenlæge, hvis vi finder grund til, at barnet skal have briller, eller der findes symptomer ved øjnene, der signalerer eventuelle øjenproblemer. Dette sker som en sikkerhed for, at dit barns øjne er sunde og raske.

I skal selvfølgelig altid henvende jer til en øjenlæge, hvis jeres sundhedsplejerske, læge eller en optiker råder jer til det. Hvis der er arvelige synsfejl eller skelen i barnets familie, er det også en god idé at besøge øjenlægen.

Ud over at øjenlægen kontrollerer øjnenes udvikling, er der en helt særlig årsag. Børns øjne er nemlig meget smidige og i særlige tilfælde er de i stand til at kompensere for temmelig store synsfejl. Øjenlægen kan derfor i disse tilfælde dryppe barnets øjne med medicin, som midlertidigt ophæver evnen til at fokusere. På den måde kan øjenlægen afsløre ellers skjulte synsfejl. 

Hos øjenlægen vil du som regel blive godt informeret om, hvilket synsproblem dit barn eventuelt har. Nær- og langsynethed, måske kombineret med bygningsfejl, er de almindeligste synsfejl.

Hvis øjenlægen har fundet et behov for, at dit barn får briller, får du en recept med fra øjenlægen, som vi laver brillerne efter.

I sjældne tilfælde vil øjenlægen anbefale kontaktlinser til børn. Det kan fx være ved meget stor forskel på styrken i højre og venstre øje. Her følger vi også øjenlægens recept, når vi tilpasser linserne.

Ifølge ”Bekendtgørelse om optikervirksomhed” skal børn under 10 år undersøges af lægen eller øjenlægen, før de første gang skal have briller hos optikeren.Tilbage

 

 

 

 

 

 

Webdesign by Cubit Medialine ApS