Forældre bør være opmærksomme på

Det er en god ide, at få dit barns syn tjekket. Mange børn har synsproblemer, de ikke er klar over. Børn, der ikke har fået kontrolleret deres syn, kan have et meget dårligt syn uden at de ved det, fordi de aldrig har set bedre, og derfor kan de af gode grunde ikke vide, hvordan andre med et normalt syn ser. Så børn klager ikke over et dårligt syn, hvis de er født med det. Forældre, lærere og andre, der beskæftiger sig med barnet, har også svært ved at opdage synsfejl. Sundhedsplejske, skolesundhedsplejen og egen læge er opmærksomme på børns sanser, men dette er desværre ikke altid nok.
Et barn med synsfejl udvikler sig langsommere end det ellers ville, men man kan jo ikke vide, hvordan en normal udvikling er for det enkelte barn. Mennesker tilegner sig den største viden igennem synet, det anslås til 75-95%. I barndommen tilegner vi os hurtigst og lettest viden, så det vil være trist, hvis vi ikke opdager et barns synsfejl, som kan rettes med en god og let løsning, som briller er. Det er også muligt at synstræning er nok, dette kan optikeren afklare og hjælpe med.
Des hurtigere en synsfejl bliver opdaget jo bedre. Der er mange typer synsfejl. Blot for at nævne nogle, er der langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl, samsynsproblemer, fokuseringsproblemer, øjenmotorik og dovent øje. Det er bedre at få sit barns syn kontrolleret en gang for meget end en gang for lidt. I Brilleklinikken giver vi os god tid til at undersøge børns øjne. Den bestilte tid bruges på barnet, uden afbrydelser og i en god stemning. 


Her er nogle symptomer, der bør henlede tanken på, at få sit barns øjne undersøgt:
 

- Øjnene drejer ind eller ud i forhold til det andet øje.
- Gnider øjne, hyppig blinken eller tåreflod
- Rødme, irritation
- Knibe øjnene sammen
- Holde for det ene øje ved læsning/tegning
- Sidde skævt med hoved ved læsning/tegning
- Bevæger hovedet ved læsning
- Svært ved at holde koncentrationen ved nærarbejde
- Unormal læseafstand
- Har svært ved at følge linien, når der læses
- Bruger fingeren ved læsning
- Motorisk dårlig for alderen
- Indlærings problemer.
- Pande hovedpine
- Ondt/træthed i øjnene
- Lav læsehastighed for alderen
- Dårlig afstandsbedømmelse
- Dårlige sportspræstationer for alderen.
- Spørg barnet om det ser dobbelt, også bare indimellem evt. ved
  træthed
- Barnet husker dårligt, hvad det har læst
- Fokuseringsbesvær
- Klodsethed
- Undgår helst læsning

 Hos Brilleklinikken laver vi en grundig synsprøveanalyse og samsynsprøve af dit barn. Samsynet er måden hvorpå øjnene arbejder sammen. Hvis barnet har brug for briller løses synsproblemet hos os, børn under 13 år bliver altid henvist til øjenlæge, inden der laves briller. Hvis vi finder samsynsproblemer henviser vi til en optiker, der har specielaseret sig i samsynsproblemer og som vi har et tæt samarbejde med. Det er ikke ved alle samsynsproblemer, der er brug for briller. Man kan også have en god brille med de rigtige styrker, og alligevel have behov for synstræning.

Vi er altid opmærksomme på, om der er symptomer, der bør tilses af en læge. Hvis dette er tilfældet, henviser vi til en specialiseret læge indenfor området.

Tilbage

 

Webdesign by Cubit Medialine ApS